Filmavond: Cinetoko #38

Jeroen Schellekens, Creative director at Motoko
Door Jeroen Schellekens
op 2 November 2017 in Cinetoko

Cinetoko 38

 

Motoko organiseert woensdag 15 november 2017 een overheerlijke onconventionele filmavond, waarin deze keer drie Nederlandse jonge cineasten centraal staan. We schijnen het licht op het werk van Michiel ten Horn bekend van het gestileerde ‘Aanmodderfakker’, Bram Schouw van de auteursfilm ‘Broers’ en Ben Brand, maker van het realistische filmdrama ‘Vind die stomme trut en gooi haar in de rivier’.

Cinetoko 38 Spreker: Michiel Ten Horn

Michiel ten Horn, Amsterdam
Na de succesvolle debuutfilm De ontmaagding van Eva van End, met een wereldpremière op het Toronto International Film Festival, maakte Michiel ten Horn de speelfilm ‘Aanmodderfakker’, een coming of age-film over eeuwige student Thijs, die op het Nederlands Film Festival werd uitgeroepen tot beste film. Michiel ten Torn heeft een animatie achtergrond en wordt gezien als de Nederlandse Wes Anderson, die ook een grafische manier van vertellen erop nahoudt.

Cinetoko 38 Spreker: Bram Schouw

Bram Schouw, Amsterdam
De van oorsprong Haagse regisseur Bram Schouw heeft met zijn laatste film een echte auteursfilm gemaakt waarin hij de mysterieuze verbondenheid tussen broers probeert te ontrafelen. Hij is een type filmmaker die ervoor kiest op 35mm te filmen om dat zintuigelijke van vúúr en zéé en snééuw te vangen. Een ware gevoelsmens met een passie voor melodramatische films en zijn ambitie liegt er niet om: ‘Ik wil niet naar Hollywood. Ik wil dat we met de Nederlandse film de wereld veroveren.’

Cinetoko 38 Spreker: Ben Brand

Ben Brand, Amsterdam
Ben Brand is in brede zin gefascineerd door de invloed van technologie op ons dagelijks leven. Zijn korte film 97% (Vimeo Staff Pick) ging bijvoorbeeld over een jongen en zijn dating-app (lang voordat Tinder überhaupt bestond). Zijn werk confronteert je met je eigen relatie tot nieuwe technologie en hoe emotioneel afhankelijkheid we ervan zijn geworden. Zo ook in zijn laatste film waar het leven een meisje in gevaar komt, nadat ze een brute misstap maakt en via de onlinewereld genadeloos wordt afgestraft.

Programma
20:00 – 20:30 Open
20:30 – 21:10 Interview: Ben Brand
21:10 – 21:20 Korte break
21:20 – 22:00 Interview: Bram Schouw
22:00 – 22:10 Korte break
22:10 – 22:50 Interview: Michiel ten Horn
22:50 – 00:00 Drankje en de mogelijkheid om de sprekers te ontmoeten

Meer info: www.cinetoko.com/event/cinetoko-38/

De avond wordt gehost door illustrator-animator Danièle Knirim (Hiervandaan & Rogier Wieland). Cinetoko wordt ondersteund door de Gemeente Den Haag, Korzo en Motoko Animation & Motion Design. We Are Public leden krijgen gratis toegang. Reserveren via info@korzo.nl.

Jeroen Schellekens