Filmavond: Cinetoko #36

Jeroen Schellekens, Creative director at Motoko
Door Jeroen Schellekens
op 30 November 2016 in Cinetoko

C36 Sprekers

Op woensdag 7 december organiseert Motoko andermaal een onconventionele Cinetoko filmavond met lezingen van Rogier Wieland, Joost Jansen en Simon Scheiber.

Rogier Wieland, Den Haag | rogierwieland.nl
De Haagse stop motion animatiestudio Rogier Wieland laat weer eens van zich horen. Na een reeks projecten in opdracht werd het weer eens tijd voor een eigen passion project. “The Cure”, dat momenteel in ontwikkeling is, wordt een volledig in stop motion geanimeerd verhaal, waarvan de gehele vormgeving is gebaseerd op de principes van 3d-puzzels. Rogier Wieland licht deze avond een tipje van de sluier van “The Cure”, dat volledig wordt gefilmd in 3d stereoscopie en een samenwerking is van een team animatoren en designers.

Joost Jansen, Brussel (BE) | joostjansen.be
Joost Jansen heeft zijn animatiestudio in hartje Brussel en is art director / director van artistieke en meer commerciëlere animatieproducties. Zijn korte animatiefilms A battle for peace en I love hooligans hebben internationale prijzen gewonnen. De animaties van Joost zijn visueel spektakel, waarin alles danst en vloeit als water over het canvas. De combinatie van zijn illustratie- en animatiestijl balanceert tussen een realistische en een droomwereld met een sterk hallucinerend effect.

Simon Scheiber, Rotterdam | trimtab.studio
De in Oostenrijk geboren filmmaker & designer Simon Scheiber is de oprichter van Studio Trim Tab – zijn eigen boetiekstudio en werkplaats in Rotterdam. Simon komt o.a. praten over zijn eerste korte film The Lighthouse. Een animatie gemaakt in stop-motion techniek, waaraan hij 7 jaar heeft gewerkt en op meer dan 30 internationale filmfestivals is vertoond. Het gaat over de verrassende ontdekking van een vuurtorenwachter, die hem uit zijn monotone dagelijkse sleur haalt en meeneemt op een reis naar onbekend terrein.

Programma 
20:00 – 20:30 Open 
20:30 – 21:10 Lezing: Simon Scheiber 
21:10 – 21:20 Korte break 
21:20 – 22:00 Lezing: Joost Jansen 
22:00 – 22:10 Korte break 
22:10 – 22:50 Lezing: Rogier Wieland 
22:50 – 00:00 Drankje en de mogelijkheid om de sprekers te ontmoeten

De avond wordt gehost door illustrator-animator Danièle Knirim, van Hiervandaan & Rogier Wieland.

We Are Public leden krijgen gratis toegang.
Please note that this evening will be held in Dutch.

 

Bekijk het Facebook event

Meer info op www.cinetoko.com

Jeroen Schellekens