Filmavond: Cinetoko #34

Mark Visser, Creative director at Motoko
Door Mark Visser
op 24 Mei 2016 in Cinetoko

C34 Poster Site

Op vrijdag 3 juni organiseert Motoko een extra Cinetoko filmavond in het Korzo Theater. Hierin presenteren Joost van der Valk en Mags Gavan hun laatste documentaire Fighting for Peace, die medegefinancierd en geproduceerd is door Madonna (ja, de Madonna).

In het kader van de komende Olympische Spelen in Rio de Janeiro (Brazilië) zijn de documentairemakers één van de meest beruchte sloppenwijken van Rio ingedoken. De film Fighting for Peace focust op twee opkomende bokstalenten, Sugar (15 jaar) en Douglas (14 jaar) die hun eigen persoonlijke ellende uitvechten. Sugar moet zijn hele familie financieel ondersteunen met wat hij verdient als bokser; daarentegen voor Douglas het boksen geldt als enige uitweg om zijn zus Sueli (17 jaar) te redden uit Crackland, een duistere zone waar crackverslaafden zichzelf prostitueren en bedelen om in hun behoeftes te voorzien.

Joost van der Valk & Mags Gavan, Den Haag (NL)
De samenwerking tussen het regisseursduo Joost van der Valk en Mags Gavan resulteerde in een reeks spraakmakende documentaires, met films als Crips: Strapped ‘n Strong (2009) en Satudarah-One Blood (2015). Laatstgenoemde werd in 2015 genomineerd voor het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire.

Avondschema
20:00 – 20:30   Open
20:30 – 20:45   Introductie: Joost van der Valk & Mags Gavan
20:45 – 22:00   Fighting For Peace
22:00 – 22:30   Q&A: Joost van der Valk & Mags Gavan
22:30 – 00:00   Drankje en de mogelijkheid om de sprekers te ontmoeten

De avond wordt gehost door illustrator-animator Danièle Knirim, van Hiervandaan & Rogier Wieland.

Bekijk de trailer op Vimeo

Lees meer op cinetoko.com

Cinetoko #34 Facebook event

Mark Visser